Marko Milosavljević (©Reuters)
Marko Milosavljević (©Reuters)

Gde će Marko Milosavljević? Pelister verovatno otpao, Španci ga sele u Partizan

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 14:01

Srpski reprezentativac na meti crno-belih, navode mediji sa Pirineja

Srpski reprezentativac Marko Milosavljević bio je prošlog meseca na pragu Eurofarm Pelistera iz Bitolja, učesnika Lige šampiona naredne sezone, ali na kraju nije došlo do transfera iz Ademar Leona s kojim nekadašnji levi bek Crvene zvezde i niškog Železničara ima ugovor do juna 2024. godine.

Umesto Milosavljevića, makedonski prvak je doveo saigrača iz reprezentacije Uroša Borzaša koji je napustio norveški Elverum. Španski portal cadenaser.com, navodi da je, osim tima iz Bitolja, za usluga srpskog reprezentativca je zainteresovan i vicešampion Srbije, Partizan, ali bez pojedinosti dokle se stiglo s pregovorima.

Izabrane vesti

Milosavljević je eksplodirao početkom godine na Svetskom prvenstvu u Katovicama. Pogotovo je bio sjajan u finišu šampionata, kada je iskoristio šansu na levom beku. Bio je igrač meča u duelu sa Holandijom koja je Orlovima donela 11. mesto na planeti. Ademar je ovog leta ostao bez dugogodišnjeg trenera, čuvenog Manola Kadenasa.

Crno-beli su pre tri nešto više od dve nedelje dobili novu upravu na čelu sa Miljanom Žugićem kao predsednikom, dok je na čelu Skupštine stigao poznati rukometni radnik Radosav Šljivančanin. Najavljivao se dolazak selektora Srbije Tonija Đerone na klupu crno-belih, čelnici kluba su govorili da je posao “dogovoren”, da je “blizu”, da je samo pitanje vremena kada će Španac da sedne na klupu, ali kao vreme prolazi, čini se da od toga posla neće biti ništa.

Prioritetni zadatak nove uprave je izbor naslednika Darija Krželja koji je odlično vodio Partizan u poslednjih 15 meseci i doveo ga do dve vicešampionske titule. Vojvodina je bila prejaka. Kako saznajemo, Upravni odbor se još nije sastajao, pa je i dalje sve u magli…

Ono što je izvesno kada je Partizan u pitanju je da su klub napustili dvojice od četvorice ključnih igrača u protekle dve sezone, golman Andrej Trnavac (Vojvodina) i levi bek Stefan Petrić (Vardar). iz Humske je otišao i pivotmen Martin Varga (Slovan Ljubljana). Ugovor je istekao stubu odbrane, Vuku Lazoviću. Veliki problem bi mogla da bude i povreda kapitena Nikole Zečevića na juniorskom Svetskom prvenstvu u Berlinu.



tagovi

RK PartizanMarko Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara